Priemerný Slovák zje ročne okolo 35 kg chleba. Aj vďaka pandémii sme sa začali zaujímať o to, ako si pripraviť dobrý chlieb v domácich podmienkach. Poctivému kváskovému bochníku sa totiž žiadny chlieb zo supermarketu nevyrovná.
Kto by nemiloval ešte teplý, chrumkavý chlieb natretý maslom a posypaný soľou. Podľa starej slovanskej tradície sa na znak priateľského prijatia vítajú chlebom so soľou aj tí najváženejší hostia.
Domáca pekáreň je skvelým pomocníkom, ak ju naozaj používate. Skúste pred kúpou navštíviť kamarátov v okolí, ktorí ju majú, a opýtajte sa ich na skúsenosti.
Premyslite si tiež, ako často a pre koľko osôb budete chlieb či ďalšie pečivo pripravovať. Tak sa totiž nestane, že po pár mesiacoch na domácu pekáreň zabudnete a uložíte ju niekam dozadu do skrinky.
Nezabudnite ani na to, že domáca pekáreň je vcelku náročná na priestor. Pokiaľ jej nájdete miesto na kuchynskej linke, je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že v nej budete chlieb pravidelne pripravovať. Nielen v láske, ale aj pri domácej pekárni platí: Zíde z očí, zíde z mysle.
Chlieb z domácej pekárne bude trošku iný. Chlieb sa pečie v špeciálnej nádobe, preto opečenú kôrku čakajte z vrchnej strany, ale po okrajoch nebude taká silná, ako ste zvyknutí.
Domáca pekáreň v sebe spája niekoľko pomocníkov: hnetací robot, varič a rúru na pečenie.
Príprava chleba je jednoduchá. Do domácej pekárne môžete nasypať múku a ďalšie ingrediencie podľa receptu, alebo si pomôžete kúpenou zmesou na chlieb. Pridáte vodu a väčšinou ešte droždie. Po spustení pekárne sa všetko začne krátkym miešaním pomocou hnetacieho háku, ktorý nesmiete zabudnúť pred štartom nasadiť. Potom príde na rad kysnutie cesta, a nakoniec pekáreň upečie chlieb. Vašou úlohou je potom bochník vytiahnuť, odstrániť hnetacie háky a pustiť sa do jedenia.
Základné parametre, ktoré by vás mali zaujímať, sú predovšetkým: kapacita nádoby na pečenie, materiál a kvalitné hnetače.
Domáca pekáreň s maximálnou hmotnosťou chleba 750 g postačí pre dvojčlennú domácnosť.
Domáca pekáreň s maximálnou hmotnosťou chleba 1 000 – 1 200 g nasýti štvorčlennú rodinu.
Domáca pekáreň s maximálnou hmotnosťou chleba 1 500 g sa hodí pre veľkú domácnosť s veľkou spotrebou pečiva a tiež pre tých, ktorí chcú využiť pekáreň na ďalšie pečenie či varenie.
Domáca pekáreň Eta je vyrobená z nerezu a má dotykový displej. Pripravíte v nej chlieb s hmotnosťou 1,5 kg a dokonca aj jogurt. Áno, čítate správne. Jogurt v domácej pekárni. Pekáreň Eta Delicca má špeciálny program na výrobu jogurtov, džemov, cesta na koláče, a dokonca na výrobu sekanej. Zákazníci si tiež pochvaľujú krásny dizajn, ktorý sa im hodí do kuchyne.
Než začnete experimentovať s receptami v domácej pekárni, nazrite do letáka, ktorý nájdete v balení. Väčšinou obsahuje aj pár receptov odskúšaných priamo v danom modeli.
Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.