Zobrazujeme 17 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Druh čaju: ovocný, Hmotnosť: 553 g
14,49 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Druh čaju: ovocný, Hmotnosť: 553 g
14,49 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
7,99 € 5,99 €
Mliečny nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
9,99 € 6,99 €
Mliečny nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
9,99 € 6,99 €
Mliečny nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
9,99 € 6,99 €
Mliečny nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
9,99 € 6,99 €
Mliečny nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 250 g
9,99 € 6,99 €
Čokoládový nápoj, Typ čaju: sypaný, Hmotnosť: 700 g
16,99 €
Nápoj, Typ čaju: sypaný, Druh čaju: ovocný, Hmotnosť: 553 g
14,49 €
Slovo čokoláda pravdepodobne pochádza z aztéckeho slova xocolātl (horúca voda). Samotná horúca čokoláda je nápoj starý viac ako 3 000 rokov, pôvodom z Južnej Ameriky.
Do Európy sa čokoláda dostala vďaka zámorským objavom. Prvé kakaové bôby sa na európskom území objavili v 16. storočí v Španielsku. Zo svojich výprav ich priniesol moreplavec Hernán Cortéz. Po vzore indiánov z Južnej Ameriky sa na kráľovskom dvore začala pripravovať horúca čokoláda, len sa do nej pridalo korenie a cukor.
Postupne sa sláva horúcej čokolády dostala aj do Francúzska a Veľkej Británie, kde sa v 17. storočí začali objavovať prvé čokoládovne. Tento nápoj si však mohli dovoliť len vyššie vrstvy.
Čokoláda sa viac rozšírila po vytvorení prvej tabuľkovej čokolády a dnes si môžete dopriať horúcu čokoládu kedykoľvek z pohodlia domova.
Receptov na horúcu čokoládu je veľa. Prakticky fungujú na rovnakom princípe: v smotane alebo v plnotučnom mlieku rozpustíte čokoládu a pridáte korenie či cukor. Konzistenciu ovplyvníte množstvom mlieka či smotany a tiež množstvom čokolády. Pre zahustenie môžete použiť aj škrob, pozor ale, aby sa vám horúca čokoláda nepremenila na puding.
Ak ale chcete mať istotu, že sa horúca čokoláda podarí, bude lepšie siahnuť po horúcej čokoláde Starbucks. Jej príprava je jednoduchá a výsledok zaručený. Nie každý miluje čokoládu, aj pre takého hosťa máme riešenie – horúce nápoje Hot apple: horúce jablko, hruška a brusnica.