Zobrazujeme 4 výsledky Použite filter pre spresnenie požiadaviek.
Panvica, Typ panvice: klasická, Priemer panvice: 28 cm, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez,…
48,99 €
Panvica, Typ panvice: klasická, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez, Nepriľnavý povrch, Vhodné do…
85,99 €
Panvica, Typ panvice: klasická, Priemer panvice: 24 cm, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez,…
40,99 €
Panvica, Typ panvice: klasická, Priemer panvice: 20 cm, Typ ohrevu: plyn, indukcia, sklokeramika, elektrina, Materiál panvice: nerez,…
36,99 €
Keramické panvice si v posledných rokoch našli miesto v množstve domácnotí, a to vďaka veľkému záujmu o zdravú prípravu jedál. Špeciálny nepriľnavý povrch a masívna konštrukcia zabezpečujú zdravé varenie, keďže stačí len minimálne množstvo oleja. Pri niektorých pokrmoch nemusíte pridávať žiaden tuk. Keramická panvica je jednoduchá na čistenie a umývanie.
Medzi najdôležitejšiu vlastnosť patrí odolnosť. Keramické panvice sú odolné proti extrémne vysokým teplotám, proti nárazom a pádom a odolné proti poškriabaniu. Pripáliť jedlo na keramických panviciach je takmer nemožné. Pre skutočnú odolnosť proti pripáleniu je vhodné nájsť konštrukciu s hrúbkou minimálne 3 mm.
Keramická panvica sa rýchlo a rovnomerne zahrieva, preto stačí variť na slabom plameni a pri nízkych teplotách.
Keramické panvice ponúkajú množstvo výhod na varenie:
Aj keď sú keramické panvice skvelý pomocník pri príprave zdravých pokrmov, je dôležité používať ju správnym spôsobom. Pri nesprávnom používaní môžete keramickú panvicu rýchlo zničiť. Keramická panvica funguje inak ako teflónová panvica, pri keramike je dôležité správne narábanie s teplotou, inak môžete jedlo pripáliť.
Príprava mäsa na keramickej panvici môže dať zabrať – mäso sa môže pripáliť alebo varenie trvá príliš dlho kvôli nízkym teplotám. Keramické panvice sú ideálnym pomocníkom do vegetariánskej kuchyne.
Ceny keramických panvíc sa pohybujú v rozpätí od 30 do 130 €. Cena keramickej panvice sa úzko spája s jej odolnosťou a životnosťou. Síce sa dá kúpiť cenovo dostupnú klasickú panvicu v dobrej kvalite, no pri keramickej panvici platí pravidlo vyššia cena = vyššia kvalita. Lacné keramické panvice majú často príliš úzku konštrukciu, a tak nie sú dostatočne odolné. Minimálna hrúbka tela panvice by mala byť 3 mm. Čím vyššia hrúbka tela panvice, tým vyššia bude jej odolnosť.
V návodoch často nájdete, že keramické panvice sú vhodné do umývačky riadu. Na toto tvrdenie si dajte pozor! Samotná umývačka riadu nemôže keramike ublížiť, ale leštenie výrazne skráti jej životnosť. Leštiaci program v umývačke riadu je agresívny, a tak sa môže štruktúra zanesenej keramickej hmoty rýchlo zničiť.
Aby ste z keramickej panvice vyťažili maximum, je dôležité panvicu správne používať. Keramické panvice fungujú inak ako oceľové panvice (tie sú vhodné na mäso). Keramické panvice naozaj slúžia na prípravu zdravých jedál a pre kuchárov, ktorým sa občas podarí pripáliť i obyčajné vajíčka. Keramické panvice nevypúšťajú nezdravé PFOA látky.
Aj keď je možné na keramickej panvici variť bez oleja, minimálne množstvo tuku prispieva k jej adhéznym vlastnostiam. Pre udržanie zdravej stravy môžete zvoliť zdravé bio oleje.
Pri milovníkov štipľavého a dochuteného jedla máme ďalší tip – korenie pridávajte až na hotové jedlá. Pokiaľ jedlo na keramickej panvici okoreníte ešte pred varením, korenie sa môže spáliť alebo skarbonizovať, a povrch panvice sa môže poškodiť.
Na prípravu mäsa si vyberte iný materiál panvice. Keramické panvice ideálne využijete na varenie pri nižších teplotách.