Pomalé odšťavovače a lisy

Lákavé, farebné šťavy z čerstvého ovocia a zeleniny vykúzlite hravo vďaka odšťavovačom a lisom. Vďaka nim jednoducho a s chuťou dosiahnete svoju dennú dávku vitamínov a živín.

Kategórie produktov

Zobrazujeme 0 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.

O kategórii

 

Ako na správne odšťavovanie

 

Na odšťavovanie sú vhodné tvrdšie šťavnaté plody, ako sú jablko, hruška, citrusy, mrkva, petržlen, zeler, červená repa, stonky a listy. Pochutíte si na dávke plnej vitamínov v podobe šťavy.

 

Mäkké ovocie, ako sú napríklad broskyne či jahody, skôr využijete do smoothies, ktoré si jednoducho pripravíte pomocou stolného či tyčového mixéra alebo priamo na to určeného smoothie mixéru.

Lesné a bobuľové ovocie pridávajte do šťavy skôr na dochutenie. Na samotnú šťavu by ste ich spotrebovali obrovské množstvo. Ani banán či mango nie sú vhodné na odšťavovanie, keďže obsahujú málo vody. Môžete ich však rozmixovať a pridať do lahodného nápoja v takejto forme, doplní nielen minerály, ale spríjemní i chuť vďaka svojej prirodzenej sladkosti.

 

Šťavu z ovocia oceníte hlavne počas choroby alebo ak máte citlivejší žalúdok. Dokáže ich lepšie spracovať a zároveň do seba v jednom pohári dostanete celodennú dávku vitamínov. Pozor však na správnu kombináciu ovocia a zeleniny, aby sa rýchlo nezvýšil príjem cukru.

 

Smoothies a džúsy je najlepšie piť čerstvé. Už po 15 minútach totiž strácajú veľké množstvo živín. Ak by ste si nápoj chceli pripraviť na ráno, nalejte si ho do vzduchotesnej nádobky. V takomto prípade možno využijete i vákuové stolné mixéry alebo mixéry s vákuovacím nadstavcom.