Zobrazujeme 2 výsledky Použite filter pre spresnenie požiadaviek.
Kuchynské nože, Typ doplnku: kuchynský nôž, Materiál: nerezová oceľ, Farba: čierna, Hmotnosť: 1020 g
50,99 €
Kuchynské nože, Typ doplnku: kuchynský nôž, Materiál: nerezová oceľ, Farba: čierna
137,99 €
Produkt nie je možné aktuálne doručiť kuriérom ani na osobný odber do predajne.
Kuchynský nôž je akýkoľvek nôž, ktorý je určený na prípravu jedla. Aj keď väčšinu krájania možno vykonávať pomocou niekoľkých univerzálnych nožov, existuje aj mnoho špecializovaných nožov, ktoré sú určené na špecifické úlohy a sú vyrobené z rôznych materiálov. V žiadnej kuchyni by nemal chýbať aspoň základný set nožov, s ktorým sa dá pripraviť každý pokrm.
Kuchynské nože sa vyrábajú z 3 základných materiálov:
Sady nožov sa líšia veľkosťou a cenou, ale väčšina z nich obsahuje nože, ktoré potrebujete na prípravu každodenných jedál. Tu je prehľad základných nožov, ktoré by mal mať každý kuchár.
Okrem kuchynských nožov sa do kuchyne hodia aj kuchynské nožnice – tie predstavujú príjemnú a bezpečnú alternatívu na jemnejšie materiály.
Svoju vlastnú domácu súpravu nožov môžete kedykoľvek obohatiť o tie najmodernejšie kúsky:
Kuchynské nože by mali byť ostré, ale to sa dá dlhodobo dosiahnuť len správnou starostlivosťou a pravidelným brúsením. Brúsky na nože sa postarajú, aby kvalitný kuchynský nôž vydržal aj celý život.
Okrem brúsenia je pri nožoch dôležité aj ich skladovanie. Správnym skladovaním nožov sa dá predĺžiť ich životnosť. Súpravy nožov sa často dodávajú aj s určitým blokom, často z dreva s vyrezanými drážkami. Ďalšou možnosťou je aj magnetický stojan na stene.
Správne čistenie kuchynských nožov spočíva v teplej vode. Nožík stačí poumývať pod tečúcou vodou a nechať ho dokonalo vysušiť pred uskladnením. Ak nie je uvedené inak, kuchynské nože by sa nemali umývať v umývačke riadu.
Ako s každým ostrým predmetom, aj s kuchynskými nožmi treba zaobchádzať opatrne a bezpečne ich skladovať. Mali by sa tiež udržiavať čo najostrejšie, pretože tupá čepeľ je náchylnejšia na vykĺznutie. Pri prenášaní noža držte jeho špicatý koniec vždy dole a reznú hranu ďaleko od tela. Pri ohľade na bezpečnosť je dobrý nápad sledovať aj protišmykové rukoväte.