Pri výbere kávy buďte náročný a rozhodnite sa pre prémiovú zrnkovú kávu Veronia Brazília. Najväčším pestovateľom a exportérom kávy na svete je práve Brazília. Táto arabika je jemná a nasladlá, veľmi podobná čokoláde, s mäkkou a jemne kyslastou chuťou. Balenie: 1 kg.
Veronia Brazília
- Druh: Arabica
- Krajina: Brazília
- Balenie: 1 kg
Brazília je najväčším pestovateľom a exportérom kávy na svete. Santo je najznámejšou brazílskou odrodou kávy. Táto arabika je jemná až nasladlá, veľmi podobná čokoláde. Má mäkkú a jemne kyslú chuť.
- praktický znovuzatvoriteľný a znovuotvoriteľný obal

O značke
- Kávovníkové zrno je dovážané priamo od pestovateľov, takže je zaručená jeho prvotriedna kvalita
- Coffee Veronia sa odlišuje najmä tým, že kávovníkové zrná praží vo vlastnej pražiarni na Slovensku, nakupuje kvalitné kávovníkové zrno a k zákazníkovi ide vždy čerstvá
- Pražiareň má originál certifkáciu BIO a s touto certifikáciu patrí medzi jednou z mála pražiarní na Slovensku, ktorá praží BIO kávovníkové zrná
Coffee VERONIA vznikla na podnet trhu, keď rýchly rast obchodných reťazcov spôsobil úpadok malých obchodíkov s potravinami. V dôsledku toho sa začala vytrácať aj kvalitná zrnková káva, ktorú postupne nahrádzala instantná káva. Ľudia majú veľmi málo informácií o tomto nápoji a stále si myslia, že je to káva, pričom správny názov je instantný kávový nápoj. Práve tu vznikol priestor na výrobu kvalitnej kávy. V roku 2005 priniesol Oldřich Holiš na trh vlastnú receptúru, zloženú so šiestich arabík a následne začal produkovať aj odrodové kávy z 25 krajín pod značkou Coffee VERONIA. Nedávno do portfólia pribudli aj microloty priamo od pestovateľov.
Káva nie je o značke či pekných šálkach, ale je o chuti, aróme, pestovateľoch, pražiaroch .... V prípade Coffee VERONIA to platí na 101%. Kávovníkové zrná sa pražia v pražiarni s rodinnou atmosférou, pre ktorú je transparentnosť a silné priateľstvá alfou a omegou.
Pri procese praženia je pre Oldřicha Holiša dôležité nájsť chuťový profil. Tento proces zahŕňa testovanie konkrétneho kávovníkového zrna v procese cuppingu, ktorý sa pražiareň snaží čo najviac stransparentniť, a tak k tomuto procesu častokrát prizve aj bežného konzumenta. Pri pražení dbá nielen na využitie maximálneho potenciálu daného kávovníkového zrna, ale aj na optimálny proces praženia.
