Zobrazujeme 278 výsledkov Použite filter pre spresnenie požiadaviek.
Set riadu, Počet hrncov: 4, Počet pokrievok: 4, Materiál hrnca: antikorová oceľ, Materiál rúčok: nitovaná rukoväť, Vhodný na indukciu
124,99 €
Set hrncov
136,99 € 109,59 €
Set hrncov, Počet hrncov: 5, Počet pokrievok: 5, Materiál hrnca: nehrdz. oceľ, Vhodný na indukciu
175,99 €
Set hrncov, Počet hrncov: 5, Počet pokrievok: 5, Materiál hrnca: Nehrdz.oceľ, Materiál rúčok: Nehrdz.oceľ, Vhodný na indukciu
119,99 €
Set riadu
128,99 €
Hrniec s pokrievkou
23,99 €
Hrniec s pokrievkou
55,99 € 50,99 €
Set riadu, Počet hrncov: 4, Počet pokrievok: 5, Materiál hrnca: nerez, Materiál rúčok: nerez, Vhodný na indukciu
149,00 €
Rajnica, Celkový čistý objem: 2,29 l, Vhodný na indukciu, Materiál hrnca: Hliník, Hmotnosť: 650 g
30,99 €
Set riadu
124,99 €
Hrniec, Celkový čistý objem: 5,2 l, Vhodný na indukciu, Materiál hrnca: Hliník, Hmotnosť: 1912 g
55,99 €
Hrniec, Celkový čistý objem: 2,5 l, Vhodný na indukciu, Materiál hrnca: nerez, Hmotnosť: 1216 g
19,99 € 18,99 €
Hrniec s pokrievkou
37,10 € 32,99 €
Kastról s pokrievkou
21,99 € 19,99 €
Set hrncov
153,99 € 123,19 €
Set riadu
74,99 €
Set hrncov
168,99 € 135,19 €
Set hrncov
99,99 € 79,99 €
Veľké hrnce i malé hrnce sú dôležité v každej kuchyni. Skúsení kuchári hľadajú hrnce na polievky, hrnce na omáčky a rôzne špeciality. Nováčikovia vo varení si vyberajú skôr hrnce na cestoviny, hrnce na mlieko i hrnce na ohrev. Záleží hlavne na vašom obľúbenom jedle, ale v zásade si najlepšie hrnce do kuchyne vyberiete podľa nasledujúcich kritérií.
Pre koľko ľudí bude hrniec pripravovať jedlo a aké zásoby si robíte, to je hlavný bod objemu. Malé hrnce do 2 litrov sa hodia na rýchle jedlá, pudingy, polotovary alebo ohriatie menšej porcie. Malé hrnce 2,5 l sa hodia do domácností s 1 až 2 osobami. Stredne veľké hrnce do 5 l sú tie najčastejšie. Sú ako stvorené na polievku i iné domáce pochúťky pre bežnú rodinu.
Veľké hrnce s objemom od 5 l do 15 l už dokážu nasýtiť aj veľké rodiny s vysokým počtom členov. Pri výbere veľkých hrncov si dávajte pozor na rozmery, aby ste ich prípadne mohli vo svojej kuchyni alebo chladničke uskladniť.
Kvalitný hrniec bude vašu rodinu dlhé roky zásobovať zdravou prípravou akéhokoľvek jedla, zatiaľ čo lacné hrnce pomôžu napätému rozpočtu. Hrnce do 100 € sú skvelým kuchynským riadom na každodenné varenie s dlhou životnosťou.
Farba hrnca je často najobľúbenejší parameter pri rozhodovaní, či už preferujete retro hrnce alebo chcete medené hrnce zladiť so štýlom kuchyne. Nerezové hrnce sú fenoménom súčasnosti. Hodia sa do každej kuchyne a nehrdzavejúca oceľ zaručuje vysokú kvalitu a zdravú prípravu potravy. Tajomné čierne hrnce sú často používané v modernej kuchyni.
Ak práve kupujete kuchynský riad a zariaďujete si celú kuchyňu, oplatí sa kupovať súpravy hrncov. Kuchynský riad tak bude spolu krásne ladiť a variť sa vám bude jedna radosť. Ak vám ale práve odišiel hrniec alebo chcete doplniť svoju súpravu riadu, vyberte si z jednotlivých kúskov podľa farby alebo značky: Tefal hrnce, Delimano hrnce, Lamart hrnce a iné.
Pokiaľ máte doma plynový sporák, váš výber je široký. Hrnce vhodné na indukciu budú pasovať nielen na indukčné sporáky, ale aj ostatné elektrické sporáky. Aké jedlo vám najviac chutí, také hrnce doma potrebujete. Podľa typu varenia si môžete vybrať typy hrncov, ktoré sú vašej kuchyni najbližšie: parné hrnce, elektrické hrnce, multifunkčné hrnce, zaváracie hrnce a množstvo ďalších.
Ak ešte stále neviete, čo je pomalý hrniec, prichádzate o jednoduchosť varenia. Pomalý hrniec spočíva v tom, že doň nahádžete všetky prísady, nastavíte čas a teplotu a viac sa vareniu nemusíte venovať. Pomalé varenie na cca 80 – 90 °C umožňuje, aby sa pochúťka dlhšie varila na nižších teplotách a mala dostatok času získať dokonalú šťavnatú a intenzívnu chuť. Pomalý hrniec dokáže zabezpečiť, aby jedlo nikdy neprihorelo.
Tlakový hrniec je opak pomalého hrnca. Tlakový hrniec koncentruje vysoký tlak v hrnci a jedlo pripraví veľmi rýchlo. Tlakový hrniec sa nazýva tiež kuchta, a nielenže jedlo pripraví rýchlejšie ako napríklad klasické hrnce alebo nerezové hrnce, ale aj zachová vitamíny v potrave a ušetrí energiu.
Pri otázke, aké hrnce sú najzdravšie, by teda tlakový hrniec stál na prvých priečkach spolu s parným hrncom.
Tlakové hrnce umožňujú varenie jedla bez toho, aby sa dotklo vody. Najdôležitejšie je dávať pozor na množstvo vody, ktoré do tlakového hrnca nalejete – maximálne do 2/3 nádoby. Tlakový hrniec potom naplňte potravinami, hrniec zatvorte a skontrolujte tlakový ventil, ktorý musí byť dobre utesnený. Teraz už len položte tlakový hrniec na sporák alebo indukčnú dosku s vysokou teplotou a počkajte na pišťanie. V tej chvíli znížte teplotu a začnite počítať čas varenia. Pred otvorením tlakového hrnca najskôr nechajte odísť paru a dávajte si pozor, aby ste sa neobarili ani nepopálili.